Uppdatering januari/februari 2024

Uppdatering januari/februari

Här är listan på de viktigaste funktionerna/uppdateringarna som har tillkommit den senaste tiden.

Sammanfattning av nyheter per modul:

Konsulter:

1. Anställningskontexter.

Nu finns det en ny rubrik inne på konsultkorten:

En bild som visar text, skärmbild, Teckensnitt, visitkort

Automatiskt genererad beskrivning

Varje konsult har numera minst en anställningskontext (angiven utifrån om de tidigare var inställda som privatperson eller företag)

Således kan man lägga till flera kontexter om det är så att konsulten både skall kunna jobba som löntagare och som fakturerande:

Om man alltså vill ändra huruvida en konsult är löntagare eller fakturerande så gör man det numera under ”Anställningskontexter” på konsultkoret.

Det är den anställningskontext som är vald som den primära kontexten som kommer att anges när man skapar en bokning. För att byta primär kontext så klickar du bara på kontexten.

Du kan även ändra kontext för en specifik bokning genom att gå in på bokningen och klicka på anställningskontexten (om konsulten har flera anställningskontexter).

En bild som visar text, skärmbild

Automatiskt genererad beskrivning

När ni sedan gör ersättningsunderlag blir varje kontext som en egen konsult i listorna.

Observera att det numera är inställningarna under "Anställningskontexter" som avgör om en konsult får lön eller är fakturerande.

1. Referenser och Referenstagning.

Referenser och Referenstagning finns numera dokumenterat direkt på konsultkortet.

1. Sms-historik.

Nu kan man se sms-historik direkt under konsultkortet.

1. Välj yrke.

Nu kan man sätta ett yrke för en specifik konsult direkt på konsultkortet.

Funktion för detta kommer inom kort.

1. Ladda upp kontakter/Import

Vi har nu en ny och förbättrad version för att ladda upp kontakter/import av konsulter.

1. HPR-nummer & SITHS-kort

Nu finns möjlighet att lägga in HPR-nummer och SITHS direkt på konsultkortet.

Företagsinställningar:

Geografiska områden, Egna områden och även Egna skatteområden kan numera läggas in under Företagsinställningar.

Ekonomi:

1. Om man vill skicka en bokningsbekräftelse till en konsult eller uppdragsgivare så finns det flera alternativ att välja emellan.

1. Det går även att välja mellan olika mallar.

Avrop:

Vi har nu gjort ytterligare uppdateringar gällande publicering av avrop direkt på er hemsida. Det finns även ett CMS som gör att ni kan bygga upp egna sidor. Hör av er om ni vill veta mer.