Uppdatering 2023-09-05

Uppdatering kvällen den 5: september

Här är listan på de viktigaste funktionerna/uppdateringarna som tillkom under den uppdatering som rullades ut på kvällen den 5.e september. Efter sommaruppehållet är vi nu igång igen med att rulla ut kontinuerliga uppdateringar. Då det varit ett upphåll under sommaren när det gäller uppdateringar var det många punkter som kom med i höstens första uppdatering.

Sammanfattning av nyheter per modul:

Behov&Bokning

1. Vi har byggt in funktionalitet för att underlätta uppdatering av en hel serie. Om man nu ändrar något av följande rutor kommer man att få frågan om man vill ändra hela serien eller enbart den aktuella veckan. Detta gäller följande fält:

• Order Nr
  • Ramavtalsnummer
  • Adress
  • Affärsområde
  • Team
  • Betalsätt
  • Godkänd för husarbete
  • Område/expertis
  • Geografiskt område
  • Kunskaper i system
  • Moms
  • Kontaktperson
  • Beställare

1. Visningen av vem som attesterat bokningen är uppdaterad för att bli mer korrekt:

1. Det går att ändra belopp på priser efter att ersättning är aktiverad och viseversa.

Kunder:

1. Det går nu att filtrerar kundregister på "Organisation" ifall man delar in sina kundkort i organisationer:

1. Funktion för att bygga upp organisationstruktur har förbättrats. T.ex kan. du ändra namn på huvudorganisationen:

• Lägg till
  • Ta bort
  • Ändra

1. Vi har infört begreppet fakturaadress: Det går nu att skapa faktura adresser som kan kopplas till ett eller flera kundkort. Det betyder att man kan t.ex ha ett annat namn på kundkortet än det namn som skrivs ut på fakturan. Fakturaadresser kan skapas eller kopplas inne på ett kundkort och kan även hanteras under den nya "Faktura adressfliken"

Klicka på "Lägg till" så kan du enkelt tilldela en fakturaadress till en eller flera kundkort:

Det är nu enkelt att ha många kundkort med samma fakturaadress där endast fältet "Referens" på kundkortet är unik för varje kundkort.

Ekonomi:

1. Det går nu använda sig av filexport vid fakturering i de fall integration saknas med faktura system.

Du skapar ditt fakturaunderlag som vanligt. Men istället för att skicka fakturan till fakturasystmet via koppling kan man välja följande val:

Då skapas en filexport av fakturan/fakturorna som lägger sig under denna nya flik:

Underlaget kan sedan laddas ner i rad olika format:

Rapporter:

1. Ny rapport för att ladda ner kundregister samt inför kolumn för organisation i en rad rapporter:

1. Fler rapporter har försetts med säkerhetsfiler (Kund och konsultregister av olika typer samt loggas vid nedladdning i aktivitetsfödet.