Uppdatering mars 2024

Uppdatering mars

Här är listan på de viktigaste funktionerna/uppdateringarna som har tillkommit den senaste tiden.

Ekonomi:

1. Tjänstepension och masshanteringsfunktion.

Det vi har gjort i steg 1 är att vi har infört ett nytt begrepp som heter ”Pensionsalternativ”. Nu har samtliga bokningar, även historiska, fått ett ”Pensionsalternativ” som vi har skapat upp åt er. Det vill säga, ni ska ha fått ett "Pensionsalternativ" för varje %-sats som ni historiskt satt som tjänstepension på en bokning.

Detta innebär att från och med nu så sätts inte tjänstepension som en ren % sats på en bokning utan man får välja en ”Pensionstyp" i en rull-lista.

Om man önskar att sätta andra värden på en bokning som inte finns i listan kan man enkelt lägga till fler "Pensionsalternativ" under Inställningar/Företagsinställningar/Pensionsalternativ.

Notera att det nu går att skapa ”Pensionsalternativ" där en ytterligare %, som börjar appliceras efter att ett visst antal prisbasbelopp, har uppnåtts på årsbasis.

Det finns även masshanteringsfunktioner för att ändra Pensionsalternativ för stora mängder befintliga bokningar under ”Ekonomi”–modulen samt om man byter pension för en bokning i Behov&bokning så får man frågan om man vill byta för hela serien. Det går även att göra ändringar för redan skapade bokningar i efterhand vid behov.

Det går även att masshantera tjänstepensionen via att markera bokningarna, klicka på "Masshantera" och där göra ändringen. När du ändrar för en bokning så får du automatiskt frågan om du vill uppdatera för hela serien.

Det går även att filtrera fram bokningar med ett visst pensionsalternativ:

I och med den första uppdateringen kan vi även börja räkna procentsatser över ett visst antal basbelopp, även om gränssnittet och rapporter ännu inte är uppdaterade för att visa dessa siffror, men vi jobbar på dessa anpassningar just nu. För bokningar med endast en eller ingen procentsats är alltså den enda ändringen att beloppet sätts i en rullista på bokningen.

1. Masshantering av anställningskontexter

Om du vill masshantera anställningskontexter så går det att göra direkt i en bokning där du väljer den anställningskontext som du vill att bokningarna ska ha.

Därefter får du frågan om du vill uppdatera för hela serien.

1. Filter ersättningsunderlag, mappad ej mappad

Under Ekonomi/Ersättning/Faktura/Företagare/Underkonsult finns numera ett filter för "Mappad mot fakturanummer" samt "Inte mappad mot fakturanummer" där en summering av respektive belopp visas längst ned på sidan.

1. Historia, 60 dagar

Nu går det att se Historia för aktiviteter hela 60 dagar tillbaka i tiden.

1. Nya tillval vid fakturering

Vid skapandet av fakturor så har du nu möjlighet att lägga till expertis i anslutning till konsulten samt beställarens namn på fakturarad.

Informationen hämtas direkt från det som är angivet på själva bokningen.

Aktiviteter

Ny ärendetyp - Reklamation

En ny ärendetyp har lagts till under Aktiviteter, det vill säga "Reklamation".