Nya uppdateringar under sept 2019

Nya Uppdateringar under september 2019:

Det har varit en fullspäckad månad på utvecklingsfronten och vi har mycket spännande att se fram emot. Förutom en rad större prestandaförbättringar under huven har vi denna månad släppt en del nya funktioner som kommit till tack vare bra feedback från våra användare.

Nedan redovisas några av de nya funktioner och förbättringar som rullats ut under september månad.

Sammanfattning:

1. Nya standardfält för Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram

2. Nytt standardfält för Förskrivarkod (Läkare)

3. Läsbar mailhistorik direkt på Kontakt, Konsult och Kundkort

4. Möjlighet att spara och ladda hem mail som .msg format på kontaktkort

5. Bättre läsbarhet för längre kommentarer på kontaktkort.

6. Dynamisk mall för konsultpresentation direkt från konsultkort

7. Div uppdateringar Passmodulen

8. Div Uppdateringar Konsultportalen

1. Nya standardfält på konsultkorten för: Facebook, Twitter, Instagram och LinkedIn - profiler

Som ni säkert har märkt så finns det numera en knapp som heter "Lägg till" på respektive konsultkort där du kan lägga in adress till profil i sociala medier.

Dessa fält är även försedda men "Öppna" knapp så man kan öppna profilen i en ny flik med ett knapptryck.

2. Nytt standardfält på konsultkorten för "Förskrivarkod"

Detta fält kan numera läggas till på en konsultprofil på samma sätt som fälten i punkten ovan. Om det finns ett värde i detta fält på konsultkortet kommer värdet att vara med i presentation, samt bekräftelse till kund.

Exempel:

Finns det inget värde i fältet på konsultkortet så syns inte rubriken "Förskrivarkod" på bekräftelsen.

3. Möjlighet att se utgående mail inklusive bilagor direkt på Kontakt, Konsult och Kundkort

Förra månaden lanserades det lilla kuvertet som gör det möjligt att läsa innehåll och bilagor i mail som skickats av eller från Adocka.

Denna månad har funktionen vidareutvecklats så det går att hitta den relevanta kommunikationshistoriken direkt på ett Kontakt, Konsult eller Kundkort.

Ni hittar historiken för den aktuelle kontakten under menyn "Skickade meddelanden" på kontaktkorten.

4. Möjlighet att ladda ner filer av .msg format

Från och med nu är det även möjligt ladda upp och ladda ner  .msg filer under fliken "Dokument" på ett kontaktkort.

.msg är ett filformat som utvecklats av Microsoft för att i kunna ladda ner och spara ett mail som en fil som även innehåller information så som mottagare, avsändare, datum etc. Vi har nu byggt och lanserat ny funktionalitet som gör det möjligt att ladda upp och ladda ner .msg filer under "Dokument" på ett konsultkort. För dig som har en nyare variant av Outlook är det möjligt att dra och släppa ett mail direkt från din inkorg i Outlook till "Dokument" sektionen på t.ex ett konsultkort.

5.  Behållen formatering för sparade kommentarer på kontaktkort.

Efter önskemål har vi byggt om kommentarerna så att även radbrytningar behålls efter kommentaren sparas. Med andra ord skall det förhoppningsvis bli  enklare att läsa längre kommentarer i sammanhängde text.

6. Första versionen av multipla mallar för konsultpresentationer lanserad.

I och med senaste releasen finns det nu färdiga dynamiska mallar för konsultpresentation inne på konsultkortet. Genom att klicka på knappen "Presentera konsult" får du nu möjligheten att bifoga en automatgenererad konsultpresentation som bifogas som pdf tillsammans med övriga dokument i presentationen. I första releasen finns det en första mall, vi kommer successivt lägga till ytterligare varianter av dynamiska mallar.

7. Diverse uppdateringar och förbättringar till Passmodulen

1. Stora prestandaförbättringar avseende b.la tid att ladda in veckor med väldigt många schemalagda pass.

2. Realtidsuppdatering av status för individuella pass (Pass ändar nu status i vyn utan att vyn behöver laddas om, t.ex efter att en konsult rapporterat genom portalen)

3. När samtliga arbetspass som ingår i en och samma veckobokning har markerats som tidrapporterade får även tillhörande veckobokning status "Tidrapporterad" För er som valt inställningen att attestera varje arbetspass manuellt så ändras statusen för tillhörande veckobokning så fort alla ingående arbetspass har blivit attesterade.

Resultatet i bilden ovan i Passmodulen ger med andra ord resultatet i bilden nedan i "Behov&Bokning"

8. Diverse uppdateringar och förbättringar till den nya konsultportalen.

Uppdateras löpande

Vi vill passa på att önska alla användare en riktigt trevlig helg!

Med vänlig hälsning

Adocka AB