Hur lägger jag till fler lönekoder i Adocka?

För att kunna använda sig av en viss löneart eller lönekod i Adocka måste dessa först definieras (Annars finns de inte i de rullistor där man väljer vilken kod som skall användas.

Listan på de koder man vill kunna använda hittas under "Inställningar/Företagsinsställnigar/Artiklar & Koder för lön.

För att lägg till fler koder klicka på knappen "Lägg till"

(Notera att det även finns vissa ersättningar som kan behöva definieras om de används. Detta är för kunna styra koder som skall användas för standard fält som finns på alla bokningar.)

Fyll i alla uppgifter för koden i stil med nedan exempel:

Om du väljer "Tidkod" kommer poster som kopplats till denna kod att skickas som en tidstransaktion: (Lämplig Tidkod enl PAXML standard måste anges)

Om du väljer "Lönekod" kommer poster som kopplats till denna kod att skickas som en lönetransaktion: (Lämplig lönekod enl PAXML standard måste anges)

Om du väljer "Löneart" kommer poster som kopplas till denna kod att skickas som en lönetransaktion: (Löneart anges istället för lönekod)

Det är viktigt att du väljer rätt när det gäller löneart, Lönekod eller tidkod då valet påverkar hur mottagande löneprogram tolkar informationen.

Koppla koder till specifika timmar.

För att undvika att alltid behöva välja vilken kod som skall användas för vilka timmar när man genererar en lönefil kan kan man definiera detta på en tidgruppsprofil. (Då görs det sen per automatik för de bokningar som använt den profilen).

Ta kontakt med support@adocka.com för assistans att konfigurera med just ert lönesystem.