Hur skapar jag en lönefil?

Lön i Adocka:

Adocka hjälper dig att hålla redo på exakt vilka timmar som det skall betalas ut ersättning för under en viss period. Det är endast poster som ligger på bokningar som har statusen "Attesterad Internt" eller som attesterats individuellt som kan hamna på ett löneunderlag.

Under Ekonomi/Ersättning kan du för vilket tidsintervall som helst se exakt vad som skall betalas ut och vad som ej betalats ut, samt vad finns kvar att attestera inför en utbetalning. Samma timmar eller ersättningar kan ej hamna på två lönefiler så systemet ser till att ersättningen in betalas ut dubbelt. Endast konsulter som är inlagda som "Privatpersoner" på konsultkoret hamnar på lönefiler.

I exempel ovan kan vi se att för perioden 2022-05-01 till 2022-05-31 så har konsulten Maja en ersättning på 25 748, 80 kr ligger på hennes bokningar under angiven period. I kolumnen kan vi se att hela beloppet 25 748,8 kr redan har statusen "Attesterat Internt. 

Aktiverad ersättning: visar hur mycket som som under denna period redan ligger på en lönefil så eftersom siffran är noll i detta exempel ser vi direkt att inget ersättningen för perioden redan har betalats ut.

Rest: Visar det belopp som skulle hamna på en lönefil om filen genereras vid detta tillfälle. Genom att markera en eller flera konsulter kan vi sedan skapa lönefilen och beloppet 25 748,8 kommer då satt flyttas från Rest till Aktiverad. 

När lönefilen har genererats hittas själva lönefilen under fliken "Lön (Löntagare)" där den också kan exporteras till en fil som kan laddas upp i lönesystemet. En lönefil kan innehålla 1 eller flera konsulter.

I samband med att du exportera filen ser du i ett av stegen exakt vilka timmar som finns med i filen samt vilken löneart/lönekod eller tidkod varje typ av timme kommer att skickas med.

I denna fil fanns det 136 timmar som alla var av samma typ. Dessa timmar kommer att skickas till lönesystemet som timmar med lönearten 11. Jag enkelt byta en löneart eller kod som kommer att användas för en viss grupp av timmar om om jag skulle önska det,

dock måste dessa koder vara inlagda under "Inställningar/Företagsinställningar/Artiklar & Koder för lön. 

Vi kan även stryra viken kod som som skall sättas för vilka timmar automatiskt men detta styrs från den tidgruppsprofil(avtal) som används för bokningarna under perioden som avses.

Under "FöretagsInställningar/Artiklar & Koder för lön" kan du styra detta genom att koppla alla olika former av ersättning med en Tidkod, Lönekod eller Löneart,:

Definiera de lönearter vi vill kunna använda oss av:

För att kunna använda sig av en viss löneart eller lönekod i Adocka måste dessa först definieras (Annars finns de inte i de rullistor där man väljer vilken kod som skall användas.

Still need help? Contact Us Contact Us