Hur fungerar avvikelselogik i Adocka - (Nyare mallarna)

Hur fungerar avvikelselogik i Adocka? (Används av den nyare varianten av tidgruppsprofiler)

Antalet enheter som skall registreras på en viss  tidgrupp kan räknas fram automatiskt baserat på angivet tidsintervall.

Hantera avvikelselogiken för en viss tidgruppsprofil genom att klicka på knappen "Hantera tidsintevallslogik"

1. För att hantera tidslogik som skall gälla för en viss tidgruppsprofil klickar du på knappen ” Hantera tidsintervallslogik” som hittas i menyn för den aktuella tidgruppsprofilen.

2. Genom att klicka på knappen kan du börja definiera ett regelverk som skall styra vilka avvikelser som skall infalla och vid vilka tidpunkter dessa Infaller.

Som du ser i bilden nedan kan man hantera avvikelser för Debitering och Ersättning helt separat. Reglerna för Debitering hanteras i den vänstra kolumen och reglerna för Ersättning hanteras i den vänstra kolumnen. Dessa kan alltså falla ut vid helt olika klockslag och även baseras på helt olika

I exemplet  ovan visas ett senario där konsulten får ett OB-tillägg på + 23,1 kr om hen skulle registrera "Närvaro" någon gång måndagar till torsdagar mellan 19.00 till 22:00.

På debiteringssidan syns ett annat scenario där kunden kommer att debiteras 1,4* grundtaxan på lördagar, söndagar och helgdagar

Genom att lägga till fler avvikelser kan man bygga upp det regelverk man önskar.

Utöver "Närvaro" kan man även ha andra "Grundtaxor" som i sin tur har egna regler för avvikelser.

Exempel på detta kan vara "Introduktion", "Jour", Beredskap eller olika typer av frånvaro som Sjuk eller VAB. Dessa skapas genom att man klickar på "Lägg till Grundtaxa/grundersättning"

Det går att lägga till avvikelser både som påslag, faktor av grundpris eller att Grundpriser ersätts med ett annan belopp under vissa tider.

När konsult alt. bemanningskonsult rapporterar tid genom konsultportal eller direkt i bokningen  kommer Adocka automatiskt kunna räkna ut och registrera beloppen både för ersättning och debitering.

(Se även Artikel "Speciella dagar och högtider")