Uppdatering - 2022-05-17

Här följer en lista på de viktigaste funktionerna/uppdateringarna som tillkom i uppdateringen som rullades ut natten till den 17de maj.

Sammanfattning av nyheter per modul:

Generellt

• NYHET: En första version av modul för att underlätta visning av resultat på externa skärmar har rullats ut. (Säljtavla). Mer info kommer inom kort.

Behov&Bokning

• Du kan nu ange "Ramavtalsnummer" på bokningar.
    • Ramavtalsnummer skrivs ut på fakturaunderlag.
    • Val för Valuta på aktuell bokning har flyttats.

Ekonomin

• Det går nu att låsa bokningar från fortsatta ändringar.
    • Det går nu att hantera låsning av bokningar m.h.a masshantering.
    • Det går nu att styra vem som kan låsa resp låsa upp bokningar m.h.a rättigheter.
    • Ny kolumn i rapporten "Alla underlag" för möjliggöra gruppering på aktuell månad.

Beskrivning av ny funktionalitet

• NYHET: En första version av modul för att underlätta visning av resultat på externa bildskärmar har rullats ut. (Säljtavla). Mer info kommer inom kort.

Behov&Bokning

Du kan nu ange "Ramavtalsnummer" på bokningar.

När du skapar en ny bokning kan du nu även ange ett ramavtalsnummer i de fall kunden önskar att detta skall skrivas ut på kopplad faktura.

• Ramavtalsnummer skrivs ut på fakturaunderlag.

I det fall ett ramavtalsnummer har angivits i rutan ovan kommer angivet nummer att skrivs ut på faktura underlag. Ramavtalsnummer skrivs ut på en egen fakturarad.

• Val för Valuta på aktuell bokning har flyttats.

Valet av kopplad valuta hittas nu i steg 2 i samband med att ny bokning skapas:

Ekonomi

• Det går nu att låsa bokningar från fortsatta ändringar.

När en bokning har fått statusen "Attesterad Internt" dyker följande knapp upp:

Klickar du på " Lås bokning" kommer man ej längre kunna spara eventuella ändringar på den låsta bokningen. Skulle man iallafall behöva göra ändringar på den låsta veckobokningen måste denna först låsas upp.

Du ser vilka bokningar som är låsta genom att titta efter det lilla hänglåset:

• Det går nu att hantera låsning av bokningar m.h.a masshantering.

Om du markerar ett antal attesterade veckobokningar (Ekonomi/Veckobokningar) kan du sen enkelt låsa samtliga veckobokningar genom att använda följande funktion.

• Det går nu att styra vem som kan låsa resp låsa upp bokningar m.h.a rättigheter.

Under företagsinställningar hittar du följande meny.

Här kan du styra vilken användarroll som skall krävas för att kunna låsa och låsa upp bokningar. Per default kan alla låsa och låsa upp bokningar men om någon annan än den som låste bokningen låser upp den skickas ett mail till den som ursprungligen låste bokningen.

De är nedan rättigheter som behöver kopplas till val. (Saknar du fler Användarroller måste dessa först skapas)

• Ny kolumn i rapporten "Alla underlag" för möjliggöra gruppering på aktuell månad.

Nu kan du gruppera samtliga underlag ur rapporten "Alla underlag" på den månad som posten ligger. Rapporten skrivs ut från "Ekonomi/Rapporter"