Steg 6 - Inställningar/Användare

Inställningar/Företagsinställningar/Användare

Under denna sektion kan du skapa och administrera de användare som skall kunna logga in i ert Adocka konto.

Under fliken ”Aktiva användarkonton” kan du se en lista över de användare som för tillfället har åtkomst till ert företagskonto i Adocka. De användare som listas under fliken ”Aktiva användarkonton” utgör även ert totala antal aktiva användarlicenser.

Om en medarbetare avslutar sin anställning eller av någon anledning ej lägre skall kunna logga in i Adocka kan dessa användare avaktiveras här. En avaktiverad användare kan ej logga in i systemet men all användarhistorik lämnas oförändrad.

Lägga till ny användare:

• 1.     Klicka på knappen ”Lägg till Användare
  • 2.     Ange minimum Förnamn och en aktiv e-postadress dit ni önskar att de nya inloggningsuppgifterna som systemet genererar skall skickas till.
  • 3.     Klicka på knappen Spara & Skicka lösen så skickas ett automatiskt mail till den nya användaren med inloggningsuppgifter. (Vill du inte att ett mail skall skickas så klicka bara på ”Spara”)

Generera nytt lösenord till redan befintlig användare:

Har en kollega glömt eller tappat bort sitt lösenord kan du generera ett nytt lösenord till denne användare:

• 1.     Klicka på en berörda användaren i fliken ”Aktiva användarkonton
  • 2.     I botten av sidan som visar användarens uppgifter hittar du åter knappen ”Spara & skicka lösen”, Klicka på denna för skicka nya inloggningsuppgifter till användarens e-postkonto. (Notera att det tidigare lösenord som användaren tidigare använt nu ersatts med ett nytt och är således ej längre giltigt).

Avaktivera användare:

• 1.     Hitta den berörda användaren under fliken ”Aktiva användarkonton
  • 2.     Klicka på den lilla pilen till höger om texten ”Ändra rättigheter” (Se nedan)
  • 3.     Välj ”Spärra användarkonto

När en användare har avaktiverats försvinner användaren från fliken ”Aktiva användarkonton” och hamnar istället under fliken ”Spärrade användarkonton

Återaktivera användare:

Ta kontakt med support@adocka.com om du vill återaktivera användare eller radera en användare helt och hållet.